Top CSS MCQ (Multiple Choice Questions:

CSS MCQs:

1. The full form of CSS is:

  • Cascade style sheets
  • Color and style sheets
  • Cascading style sheets
  • None of the above

answer:-Cascading style sheets

2.Which of the following is the correct syntax for referring the external style sheet?

  • <style src = example.css>
  • <style src = “example.css” >
  • <stylesheet> example.css </stylesheet>
  • <link rel=”stylesheet” type=”text/css” href=”example.css”>

answer:  <link rel=”stylesheet” type=”text/css” href=”example.css”>

3. The property in CSS used to change the background color of an element is

  • bgcolor
  • color
  • background-color
  • All of the above

answer:background-color

5.The property in CSS used to change the text color of an element is

  • bgcolor
  • color
  • background-color
  • All of the above

answer: color

6.The CSS property used to control the element’s font-size is

  • text-style
  • text-size
  • font-size
  • None of the above

answer:-font-size

7.The HTML attribute used to define the inline styles is

  • style
  • styles
  • class
  • None of the above

answer:-  style

8.Which of the following CSS property is used to set the background image of an element?

  • background-attachment
  • background-image
  • background-color
  • None of the above

answer:- background-image

9.Which of the following is the correct syntax to make the background-color of all paragraph elements to yellow?

  • p {background-color : yellow;}
  • p {background-color : #yellow;}
  • all {background-color : yellow;}
  • all p {background-color : #yellow;}

answer:- p {background-color : yellow;}

10.Which of the following property is used as the shorthand property for the padding properties?

  • padding-left
  • padding-right
  • padding
  • All of the above

answer:- padding

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *