Easy Questions about Bootstrap: Test Your Knowledge with Multiple Choice Questions:

1) Who developed the bootstrap?

  • James Gosling
  • Mark Jukervich
  • Dennis Ritchie
  • Mark Otto and Jacob Thornton

answer –Mark Otto and Jacob Thornton

2) Is Bootstrap3 mobile-first?

  • True
  • False
  • Can’t say
  • May be

answer:-True

3) Which of the following class in Bootstrap is used to provide a responsive fixed width container?

  • .container-fixed
  • .container-fluid
  • .container
  • All of the above

answer:-.container

4) How many columns are allowed in a bootstrap grid system?

  • 2
  • 12
  • 3
  • 5

answer:-12

5) Which of the following class in bootstrap is used to create a big box for calling extra attention?

  • .box
  • .container
  • .container-fluid
  • .jumbotron

answer:- .jumbotron

6) The correct syntax of creating a standard navigation bar is –

  • <nav class=”navigationbar navbar”>
  • <nav class=”navbar navbar-default”>
  • <nav class=”nav navbar”>
  • <nav class=”navbar default”>

answer:-<nav class=”navbar navbar-default”>

7) Which of the following is the correct syntax of creating a standard navigation tab?

  • <ul class=”navigation nav-tabs”>
  • <ul class=”nav tab”>
  • <ul class=”nav nav-tabs”>
  • <ul class=”navigation tabs”>

answer:-<ul class=”nav nav-tabs”>

8) Which of the following class is used to create a black navigation bar?

  • navbar-default
  • .navbar-inverse
  • .navbar-black
  • .navbar-dark

answer:-.navbar-inverse

9) The plugin used to create a cycle through elements as a slideshow is –

  • slideshow
  • scrollspy
  • carousel
  • None of the above

answer:-carousel

10) Which of the following class in Bootstrap is used to create a dropdown menu?

  • .dropdown
  • .select
  • .select-list
  • None of the above

answer:-.dropdown

thank you……………………

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *